Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.

Referenciák

Aktuális projektek
Ifjúsági garancia kiemelt projekt / GINOP-5.2.1-14


Az Ifjúsági Garancia lényege, hogy azon 15-25 év közötti fiatalok számára, akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak, a foglalkoztatási szolgálatnak 6 hónapon (illetve később már 4 hónapon) belül valamilyen konkrét lehetőséget kell felajánlani az elhelyezkedésre, a munkatapasztalat-szerzésre, vagy a tanulásra.


A cél az, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, illetve hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerő-piaci helyzetük javításához.


A program több lépcsőben valósul meg. Első lépésben a már legalább 6 hónapja munkanélküli fiataloknak kell lehetőséget kínálni, ezt követően lépésről lépésre megoldást találva valamennyi 25 év alatti, tanulmányait befejező vagy félbehagyó, elhelyezkedni nem tudó vagy állását vesztő és segítséget kérő fiatal számára.

 


Lezárult projektek/Referenciák

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a közép-magyarországi régióban (GS 13221/3)

A konstrukció az Új Széchenyi Terv keretében 2012-ben megjelent TÁMOP-2.3.6.A és TÁMOP-2.3.6.B jelű, „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” című kiírás tükörprogramja.


A program célja a Közép-Magyarországi Régió területén új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18-35 év közötti fiatal természetes személyek támogatása, a fiatalok alkalmazkodóképességének és vállalkozóképességének fejlesztése, gazdasági és munkaerő-piaci aktivitásuk növelése volt.


A program keretében elszámolható teljes keretösszeg 600.000.000.- Ft volt, a megítélt támogatás mértéke a beadott végleges üzleti terv alapján legfeljebb 3.000.000.- Ft lehetett.


Az MVA Konzorciuma a REGINET Nyugat-Dunántúli Tanácsadó Kft. bevonásával mentori támogatás keretében a vállalkozások jellegétől és sajátos igényeitől függő speciális ügyféltalálkozók, szakmai programok megszervezését biztosította. A cél ezzel az volt, hogy maximalizálják a lehetőségét a mentori, szakmai egyeztetéseknek.

Sor került különböző témákban szakmai előadásokra, rendezvényekre, ahol szintén lehetőségük volt a fiatal vállalkozóknak egyéni konzultációra.


A programban részt vevő fiatal vállalkozók megvalósítási időszaka lezárult és az egyes a támogatott tevékenységek a Támogatási Szerződésben meghatározottak alapján teljesültek, a megvalósítás során keletkezett számlák kiegyenlítése megtörtént, a költségvetésből nyújtott támogatással létrehozott vagy beszerzett eszközök aktiválásra kerültek, és a kedvezményezettnek a támogatott tevékenység befejezését igazoló és alátámasztó záró kifizetési igénylését, és záró beszámolóját a támogató jóváhagyta és a támogatás folyósítása megtörtént.